Τοποθεσία

Βόλος

Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, χτισμένη στο κόλπο του Παγασητικού, κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού στους πρόποδες του Πηλίου. Είναι επίσης μία από τις πιο μεγάλες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός του διευρυμένου Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ανέρχεται σε 141.675 κατοίκους καθιστώντας τον το μεγαλύτερο της Μαγνησίας.

 

Πως θα μας βρείτε

Αν έχετε GPS θα μας βρείτε πιο εύκολα βάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα 38334 ή Νέες Παγασές, και ύστερα από τα σημεία ενδιαφέροντος (POI) στα Ξενοδοχεία θα βρείτε το Φιλοξενία. Προσοχή, υπάρχει και έτερο Φιλοξενία στην Πορταριά Πηλίου. Εναλλακτικά μπορείτε να ορίσετε διασταύρωση της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Μουσών στις Νέες Παγασές ή στον Βόλο και αυτό διότι η αρίθμηση στην περιοχή μας δεν έχει περαστεί στους χάρτες των gps, οπότε θα σας οδηγήσει σε λάθος σημείο.

Ερχόμενοι από Αθήνα:

Βγείτε στην έξοδο που θα συναντήσετε προς N. Αγχίαλο. Αφού περάσετε την N. Αγχίαλο μετά από περίπου 10 χλμ θα δείτε τον Βόλο. Αφού δείτε τον Βόλο στο πρώτο φανάρι που θα συναντήσετε, στρίψτε δεξιά και θα μας βρείτε 200 μέτρα πιο κάτω.

Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη:

Βγείτε στην πρώτη έξοδο που θα συναντήσετε προς Βόλο – Βελεστίνο. Συνεχίστε ευθεία για 15 χλμ προς την πόλη του Βόλου. Λίγο πριν την είσοδο στο κέντρο της πόλης θα δείτε στο δεξί σας χέρι το μάρκετ «LIDL», και αμέσως μετά μια τράπεζα της «ΑΛΦΑ», όπου πρέπει να στρίψετε δεξιά. Βρίσκεστε στην λεωφόρο Αθηνών. Συνεχίστε ευθεία για 4 χλμ. μέχρι να δείτε στο αριστερό σας χέρι ένα βενζινάδικο της «BP». Αμέσως μετά στο φανάρι που ακολουθεί στρίψτε αριστερά και θα μας βρείτε 200 μέτρα πιο κάτω.

Ερχόμενοι από το κέντρο του Βόλου:

Βρείτε την οδό «Δημητριάδος» (2η παράλληλη με την παραλιακή) και ακολουθήστε την προς την έξοδο της πόλης. Αφού περάσετε και τους 3 κόμβους (κόμβος Δημαρχείου, κόμβος ΟΣΕ, και κόμβος ΚΤΕΛ, θα δείτε στο δεξί σας χέρι γήπεδα ποδοσφαίρου, εκεί θα στρίψετε στο φανάρι αριστερά. Για να σιγουρευτείτε ότι είστε στο σωστό σημείο θα δείτε και το κατάστημα της Άλφα ακριβώς απέναντι. Βρίσκεστε στην λεωφόρο Αθηνών. Συνεχίστε ευθεία για 4 χλμ. μέχρι να δείτε στο αριστερό σας χέρι ένα βενζινάδικο της «BP». Αμέσως μετά στο φανάρι που ακολουθεί στρίψτε αριστερά και θα μας βρείτε 200 μέτρα πιο κάτω.